اسفناج خامه ای
اسفناج خامه ای شبیه بورانی است با این تفاوت که به دلیل استفاده از پنیر و شیر و خامه، طعم متفاوتی پیدا میکند .
مواد لازم برای تهیه اسفناج خامه ای :
اسفناج ، کره ، پیاز ، سیر ، آرد ، شیر ، خامه ، پنیر پارمزان ، پودر خردل ، نمک ، فلفل ، شوید تازه
طرز تهیه :
ابتدا اسفناج را بپزید و بعد آن را در آبکش ریخته و زیرآب سرد بگیرید تا خنک شود. سپس آب اسفناج را کامل بگیرید .
برای تهیه سس خامه ابتدا کره را در تابهای روی حرارت متوسط ذوب کنید. پیاز و سیر خردشده را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید. سپس آرد را اضافه کنید و به مدت سه دقیقه هم بزنید تا خامی آن گرفته شود. شیر و خامه را مخلوط کرده و به تابه اضافه کنید. سس را مرتب هم بزنید تا جوش بیاید و بهاندازه فرنی غلیظ شود .
حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا سس برای دو دقیقه دیگر روی حرارت بماند. در این مرحله پنیر رنده شده و اسفناج را به سس اضافه کنید و هم بزنید. درنهایت پودر خردل، نمک و فلفل را به سس اضافه کنید . در صورت تمایل میتوانید مقداری شوید تازه خردشده به اسفناج خامهای اضافه کنید تا طعم متفاوتی بگیرد.
ارزش غذایی اسفناج
اسفناج خام حاوی ۹۱درصد آب، ۴درصد کربوهیدرات، ۳درصد پروتئین و مقدار ناچیزی چربی است. اسفناج دارای کالری پایین و ارزش غذایی بالایی است به ویژه در مواقعی که به صورت آبپز یا بخارپز مصرف شود. این گیاه دارای میزان بالایی از انواع ویتامینها و مواد معدنی است. هرچند که اسفناج حاوی آهن و کلسیم بالایی است، اما اگزالات موجود در برگهای آن به خصوص در هنگام مصرف به صورت خام، مانع از جذب کلسیم و آهن در دستگاه گوارش انسان میشود. پختن اسفناج باعث کاهش میزان اگزالات شده و هضم و جذب مواد مغذی در بدن به شکل بهتری انجام خواهد شد. این گیاه همچنین حاوی مقدار بسیار بالایی ویتامین K است و به دلیل نقش مهم این ویتامین در فرایند انعقاد خون، به بیماران مصرف کنندهٔ داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین توصیه میشود که از مصرف اسفناج خودداری کنند.