پنکیک پنیری
پنکیک ها انواع مختلفی دارند و به دلیل وجود تخم مرغ در آنها ارزش غذایی بالایی نیز دارند .
مواد لازم برای تهیه پنکیک پنیری :
تخم مرغ: 4 عدد
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر: یک چهارم قاشق چایخوری
آرد: نصف پیمانه
پنیر سفید رنده شده: یک و نیم پیمانه
طرز تهیه :
ابتدا تخم مرغها را در ظرفی شکسته و نمک و پودر پیاز را به آنها اضافه کنید . با همزن، خوب تخم مرغها را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند .
آرد و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کنید و کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و هم بزنید . وقتی کاملا مواد با یکدیگر مخلوط شدند ، پنیر سفید رنده شده را به آنها اضافه کنید و هم بزنید .
تابه نچسبی را انتخاب کرده و کمی کره یا روغن داخل آن ریخته و روی حرارت قرار دهید . تقریبا یک چهارم پیمانه از مایهی پنکیک را داخل ظرف ریخته و حدود دو دقیقه به آن اجازه دهید تا طلایی رنگ شود . پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز، برشته شود .
پنکیک پنیری را به تنهایی یا در کنار پنیر خامهای یا ماست پرچرب، سرو کنید.
ارزش غذایی تخم مرغ
تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین و املاح ضروری برای بدن انسان است؛ تخممرغ، همهٔ اسیدهای آمینهٔ مورد نیاز بدن را داراست و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخممرغ را پروتئین تشکیل میدهد. یک عدد تخممرغ، ۳ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یک زن بالغ را تأمین میکند . تخم مرغ، بیشتر ویتامینهای موردنیاز بدن به جز ویتامین C را دارد . تخم مرغ به مقدار خیلی کم کربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبر غذایی است. ۱۰٬۸ درصد تخم مرغ را چربی تشکیل میدهد که در زرده آن وجود دارد و کمتر از ۰٬۰۵ درصد آن در سفیده موجود است .